Sociale

Pasojat sociale: humbje e kuptimit të jetës, qëllimeve dhe frymëzimit për zhvillim; mënyrë jetese prej paraziti, jetesë në kurriz të të tjerëve; humbje e punës; rrëzim financiar; prishje e marrëdhënieve familjare, divorc; prishje e marrëdhënieve me prindërit dhe fëmijët, sjellje e dhunshme, tendencë për krime, probleme me ligjin, rritje e rrezikut të vdekjes në sherre, aksidente makinash, mbidozë, vetëvrasje.