Fizike

Pasojat fizike të shëndetit: sëmundje infektive të lëkurës, lunga, gjendje septike dhe septicemi; infektim i valvulës të zemrës, endokardite bakteriale; trombozë dhe ndryshime inflamatore në murin e enës; dëmtim toksik i mëlçisë, hepatit B, C akut dhe kronik; cirrozë; ndotje me virus HIV, HCV, HBV; dobësim i sistemit imunitar, helmim me drogë; neuroterapi toksike; çrregullime tretjeje, kequshqyerje, çekuilibër hormonal, shterpësi dhe impotencë; mbidozë, arrest kardiak dhe respirator, edemë, dëmtim post-hipoksik i trurit që rezulton në paralizë nervore, paralizë dhe deficite të tjera neurologjike, tik nervoze, kriza, çmenduri dhe vdekje.